Het Linnaeus Trio: Concert voor de Nacht

non-profit organisatie
Muziek

Het Linnaeus Trio speelt de nacht tegemoet met 'Concert voor de Nacht'

Op 12 juli speelt Het Linnaeus Trio een bijzondere openluchtvoorstelling: Concert voor de Nacht. Met de zonsondergang als lichtplan valt de duisternis in als het concert zich ontvouwt, onze ogen passen zich aan en de andere zintuigen scherpen zich. Geuren, temperatuur en geluiden veranderen, muziek en omgeving vallen samen.

Het Linnaeus Trio bestaat uit Jennifer van der Hart - sopraan, Ellen Zijm - accordeon en Kees van der Harst – klarinetten; 3 klassiek geschoolde musici met een avontuurlijke muzieksmaak die met veel passie en plezier hun verhaal vertellen. Het trio musiceert het liefste buiten, over en in de natuur. Met acrobatische toeren van stem en instrumenten toveren ze een regenboog aan klanken tevoorschijn.

Het Linnaeus Trio viert de duisternis en verhaalt over de waarde van de duisternis voor natuur, plant, dier en mens. Er klinkt een combinatie van klassieke muziek, luisterliedjes en volksmuziek, met muziek van o.a. Hildegard von Bingen, Clara en Robert Schumann en Antonín Dvořák, en teksten van onder meer Goethe, Annie M.G. Schmidt en Vasalis. Speciaal voor Concert van de Nacht schreef Dolf de Kinkelder ‘Rendez-vous de Nuit’ en Florian Magnus Maier het mystieke en etherische ‘Epitaph’. De magie van de nacht komt tot leven door prachtige muziek, mét een snufje theater in regie van Menno Vroon en kostuums van de modeontwerpster Mirte Engelhard.

Ga mee de donkere nacht in. Licht uit, spot aan op de dieren van de nacht, op nachtmerries en dromen. Luister naar de jagende kat, en de zeemeermin die de maan om hulp vraagt. Concert voor de Nacht laat je verwonderen over de schoonheid en het belang van het donker.

Locatie: ‘Tuintheater' aan de Holleweg 16, Beekbergen

Datum: 12 juli, om 21:15 uur; als de schemering invalt, een half uur voor zonsondergang

Tickets: www.ticketkantoor.nl/shop/Beekbergen-12juli

Meer informatie en de volledige speellijst vindt u op: www.linnaeustrio.nl

Wie

Jongeren
Volwassenen

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Kees van der Harst
-17